Alaca hakkındaki iddianame kabul edildi

Kars'ta, bölücü terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklanan HDP'li Belediye Başkan Yardımcısı Şevin Alaca'ya TCK 314/2 ve TMK'nın 5 maddesi gereğince 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianameden, Alaca'nın, Diyarbakır'da PKK/KCK terör örgütünün kadın yapılanması Tevgera Jinen Azad-Özgür Kadınlar Hareketi'nin  (TJA) konferansına katıldığı, PKK/KCK terör örgùtü güdümünde Belçika'da yayın yapan haber sitesine bağlanarak seçim konuşması yaptığı ve konuşmasında "kürdistan" söylemlerinde bulunduğu, PKK adına faaliyet yürùten şahıslarla görüşmeler yaptığı belirlendi.

PKK/KCK terör örgütünün Avrupa çatı yapılanması KCDK-E'nin koordinesinde kardeş aile kampanyası kapsamında, Avrupa ülkelerinde ve Türkiye'de örgüte müzahir şahıslardan toplanan paraların HDP ve HDP'ye ait belediyelerinde de desteğiyle örgütün değer ailesi olarak nitelendirdiği şahıslara aktardığı belirtilen iddianamede Şevin Alaca'nın da kardeş aile kampanyası organizesinde yer aldığı kaydedildi.

Tutuklu bulunan Şevin Alaca ifadesinde, HDP dışında başka bir partiye üyeliği olmadığını belirterek, "Hiç bir örgütün veya kurumun talimatları beni bağlamaz.  Ben sadece HDP içerisinde siyaset yapıyorum, yasal olmayan hiç birşeyle ilgim yoktur. Yasal olmayan hiçbir çalışmanın ve faaliyetlerinin içerisinde bulunmadım. Ben üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum." beyanında bulundu. 

Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Alaca, hakkında 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.