Doğu Kapı gün sayıyor!

Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşme görüşmelerinin ikincisi Özel Temsilcileri Büyükelçi Serdar Kılıç ve Ermenistan Meclis Başkan Yardımcısı Ruben Rubinyan arasındaki müteakip görüşme,  24 Şubat tarihinde Viyana’da yapılacak. İlk görüşme ve karşılıklı uçuş kararından sonra sınır kenti olan Kars’ta olumlu hava oluştu.

Kars milletvekilleri, 65. Dönem Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Yunus Kılıç ile Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş’u makamında ziyaret ederek, Azerbaycan’ın Karabağ Zaferi’nden sonra gelişen süreçte meydana gelecek hareket ve ticaretten Kars’ın daha fazla faydalanması, Ermenistan sınır kapısının açılması ile ilgili çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Arslan ve Kılıç, Azerbaycan’ın 44 günlük Karabağ Zaferi’nden sonra Türkiye ve Rusya’nın da bölgeye huzur ve barış getirmek amacıyla yürüttükleri iyi niyetli gayretlerle, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin yeniden iyi komşuluk düzeyine getirilebilmesi için diplomasi trafiğinin hızlandığını söylediler.

Uzun yıllardır sınırların kapalı olmasından dolayı olumsuz etkilenen illerin başında gelen serhat şehrimiz Kars’ın, ilişkilerin normalleşmesi sonucu meydana gelecek hareketlilik ve ticaretten daha fazla faydalanması ve bölge turizminin gelişmesi adına başta 1993’ten beri kapalı olan Akyaka demiryolu kapısının açılması olmak üzere hem demiryolu hem de karayolu güzergâhlarının bir an önce hazırlanması ve eksikliklerin giderilmesi için daha önce Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, dün de Ticaret Bakanı Sayın Mehmet Muş’a ziyaretler gerçekleştirdiklerini, bölgenin ve Kars’ın beklentileri anlattıklarını ve bu hususta her iki bakanla sürecin takip edilmesi noktasında anlayış birliğine varıldığını belirten Arslan ve Kılıç, Kars’a olan himayeleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, yakın ilgilerinden dolayı Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a Kars halkı adına teşekkür ettiler.