KAÜ'de oryantasyon programı düzenlendi

Kafkas Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri ve Etkinlikleri Koordinatörlüğünce Ahmet Arslan Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin KILIÇ, İl Göç İdaresi Müdürü Hikmet ANDİÇ, öğrenci işleri daire başkanı Yunus EKİNCİ, İl Göç İdaresi uzmanları ve 35 farklı ülkeden Kafkas Üniversitesine gelen çok sayıda Uluslararası öğrenci katıldı.

Üniversite ve İl Göç İdaresi adına düzenlenen ortak programda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin KILIÇ ve İl Göç İdaresi Müdürü Hikmet ANDİÇ birer konuşma yaptılar.

Ülkelerinden, ailelerinden ayrılarak; ülkemizi, şehrimizi ve üniversitemizi tercih eden yabancı uyruklu tüm öğrencilere teşekkür eden Rektör yardımcısı Prof. Dr.  Engin KILIÇ öğrencilerin yeni ailelerinin üniversitemiz olduğunu ifade ederken, öğrencilerimizin burada bulundukları süre içerisinde eğitimlerinin yanında, şehrimizin ve ülkemizin sosyo-kültürel değerlerini tanımalarını ve ayrıca önemli yerlerini gezip görmelerini tavsiye etti.

Karşılaşabilecekleri her türlü sorunla ilgili olarak Kafkas Üniversitesi Rektörlüğünün her zaman öğrencilerin yanında olduğunu belirten KILIÇ, öğrencilere kapılarının sürekli açık olduğunu ve kendileriyle görüşmelerin randevuya gerek olmadan gerçekleştiğini ifade etti.  Yüz yüze eğitimin yeniden başlamasıyla birlikte ulusal-uluslararası öğrenci ayrımı yapmadan tüm öğrencilerimize yönelik her türlü sosyal, kültürel ve bilimsel etkinliğe hız verdiklerini sözlerine ekleyen Rektör yardımcısı Prof. Dr. Engin  KILIÇ mezuniyet sonrası ülkelerine dönecek olan her bir öğrencimizin ülkemiz için birer gönül ve kültür elçisi olacaklarını umut ettiklerini belirtti.

Göç İdaresi adına konuşma yapan İl Müdürü Hikmet ANDİÇ ise yabancı uyruklu öğrencilerin karşılaşabilecekleri her türlü sorun karşısında kapılarının sürekli kendilerine açık olduğunu ifade etti.

Kafkas Üniversitesi ve İl Göç İdaresince sunulan tanıtım filmlerinden sonra soru cevap bölümüne geçildi. Soruların daha çok Göç İdaresi özelinde yoğunlaştığı bölümde birçok dilde simultane çevirmenin salonda hazır bulundurulmasına rağmen tek iletişim dilinin Türkçe olması, kısa süre içerisinde öğrencilerimizin Türkçeyi hangi seviyede öğrendiklerinin bir göstergesi olarak değerlendirilerek, bu durumdan duyulan memnuniyet karşılıklı alkışla dışa vuruldu.

Daha sora yapılması planlanan etkinliklerin tartışılmasının ardından, etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile birlikte sona erdi.