Kars’ta 57 bin 702 öğrenci karne sevinci yaşadı

2023-2024 eğitim öğretimin sona ermesi dolayısıyla Aydın Tanrıverdi İlkokulu’nda karne törenine katılan Kars Valisi Ziya Polat, öğretmen, öğrenci ve velilere önemli mesajlar verdi.

Milli Eğitim Müdürü Nevzat Kaya ile birlikte sınıfları tek tek dolaşan Vali Polat öğrencilerin karnelerini dağıttı.

Öğrencilerle sohbet eden Vali Polat, “Sadece kitap okumamızı istiyorum, açacağımız kurslara gitmelisiniz, yazı iyi değerlendirmemiz lazım değil mi? Kitap okumayı çok yapacağız, oyun oynayacağız zaten ödev verilmiyor. Hadi iyi tatiller diliyorum.” dedi.

57 bin 702 öğrencinin bugün karne alarak tatile başlayacağını söyleyen Vali Polat, “Gazi Karsımızda 2023 -2024 eğitim ve öğretim sezonunun sonuna geldik şükürler olsun, çok fazla bir sıkıntı çekmedik. Hatta yapılan projelerde özellikle KAFKAS Projesiyle eğitim öğretime dokunmaya, çocuklarımıza dokunmak istedik ve onların gözlerinin parlaklığının devam etmesi için çaba sarf ettik. Camiamıza burada yaptıkları güzel projeler için öncelikle teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza dokunan her projenin yanında olduğumuza hep söylemiştik. Tüm kurum ve kuruluşlarımıza, STK'mızla, basınımızla bütün Gazi Kars olarak eğitim öğretimin emrinde olduğumuzu söylemiştik. Sene sonu da geldi, çocuklarımıza karnelerini veriyoruz, onların heyecanlarına ortak oluyoruz. Tabii ki karneleri aldık, tatile gireceğiz. Tatilde sevgili çocuklarımızdan ve onların velilerinden rica ettiğimiz tek şey; kitap okumalarını sağlamalarıdır. Bu sene yaz tatilinde Valiliğimiz koordinesinde tüm kurum ve kuruluşlarımıza, yaz kurslarına açılacak. Çocuklarımızın kurslara yazılması, bize devletine emanet etmelerini rica ediyoruz. Tüm çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum, onlara emek veren, umut ışıklarımıza, öğretmen arkadaşlarıma iyi tatiller diliyorum.” diye konuştu.

Karnelerini alan öğrenciler mutluluklarını aileleriyle yaşayarak tatile başladılar.