Kafkas Üniversitesi 15. ulusal kongreyi kime veriyor!

Kars Kafkas Üniversitesi, eğitim ve bilim dünyasının önemli etkinliklerinden birine daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Üniversite, "15. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi"ne ev sahipliği yapacak. Ancak kongrenin tarihi ile üniversitenin eğitim ve öğretim başlangıcı arasındaki zaman çakışması, dikkatleri üzerine çekti.

Kafkas Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Fen Eğitimi ve Araştırmaları Derneği ile işbirliği içerisinde düzenlenecek olan "15. Ulusal Fen Bilimleri ve Matematik Eğitimi Kongresi", 27-30 Eylül tarihleri ​​arasında Kafkas Üniversitesi Dede Korkut Eğitim Fakültesi'nde gerçekleşecek. Ancak bu tarih ile Kafkas Üniversitesi'nin eğitim ve öğretim yılının 1 Ekim 2023 tarihinde başlaması bazı soru işaretlerine neden oldu.

Kongre, genellikle eğitim camiasından birçok sektörü ağırlarken, bu yılki organizasyonda kongreye öğrencilerin katılıp katılamayacakları merak konusu oldu. Daire amiri ve sivil toplum temsilcilerinin davet edildiği geleneksel olsa da, etkinliklere katılıp katılamayacaklarına dair net bir bilgi henüz verilmedi.

Bu yılki kongrenin yayın profili ve gelişmeler yönündeki etkinlikler merakla bekleniyor. Kafkas Üniversitesi'nin bu önemli etkinliğe nasıl bir yaklaşım göstereceği, öğrenci sunumunun sağlanıp sağlanamayacağı ise önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.