Kağızman'da Başıboş Köpekler Katliam Yaptı

Kağızman ilçesi Şahinder Mahallesi Kırkevler'de 14:00 sularında meydana gelen olayda, başıboş köpekler Mehmet Kan isimli vatandaşın bahçesindeki kuzulara saldırdı. Köpeklerin saldırısından bir süre sonra sesleri duyarak bahçeye giden Mehmet Kan, gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü. Başıboş köpekler tarafından telef edilen 14 kuzuyu yerde kanlar içerisinde gören hayvan sahibi köpekleri kovalasa da sadece 2 tane kuzusunu yaralı kurtarabildi. 


Mehmet Kan, yaralı kuzularını tedavi ettirebilmek adına durumu Kağızman İlçe Tarım Müdürlüğü'ne bildirdi. Kan'ın ihbarı üzerine olay yerine gelen veteriner hekimler 2 kuzunun tedavisini gerçekleştirirken, 14 kuzunun ise telef olduğunu tespit etti. 
Başıboş köpeklerin oluşturduğu tehlikenin ciddiyetine dikkat çeken ve mağdur olduğunu dile getiren Kan, hayvan hakları derneklerine çağrıda bulundu.

Kan, yaptığı konuşmada; "Mağduriyetim ve zararım büyük. Gündüz vakti hayvanlarıma saldıran köpeklerin oluşturduğu tehlike bu boyutlara kadar ulaştı. Köpekler geldiğimde bana bile saldırdılar. Burada hayvanların olduğu bahçede çocuk olsa bunun hesabını kim verecekti. Öfkem ve üzüntüm çok fazla, sözün bittiği yerdeyiz" dedi.