Kars'ta 2 bebek, 40 kişi son anda kurtarıldı

İstasyon Mahallesi Sinan Şamil Sam Caddesindeki 6 katlı bir apartmanın otoparkında park halindeki bir araç saat 22:30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı yanmaya başladı.

Yangın nedeniyle binanın üst katlarını dumanın sarması sonucu binanın üst katında yaşayanlar mahsur kaldı.

Çıkan yangını fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda İtfaiye, Ambulans, UMKE , AFAD ve Aras EDAŞ ile polis ekipleri sevk edildi. 

Yangın dumanının kısa sürede binayı sarması sonrası binada bulunan yaklaşık 40 kişi İtfaiye ve Aras EDAŞ'ın merdiven aracıyla tahliye edildi.

"2 BEBEĞİ ARAS EDAŞ KURTARDI"

Binada mahsur kalanlar arasında 2 bebek bilgisi alan Aras EDAŞ ekipleri, merdivenli aracı binanın ön kısımına getirdi. Sepetli aracıyla binanın balkonuna çıkan ekipler, bebekleri teker teker sepetli araca alarak aşağıya indirdi. Aras EDAŞ görevlilileri, bebekleri sağlık ekiplerine teslim etti. Sağlık ekipleri bebekleri ambulansa alarak ilk müdahalelerini yaparken, Aras EDAŞ görevlileri daha sonra bebeklerin annelerini mahsur kaldıkları binadan kurtardı. Bebeklerine kavuşan anneler, bebeklerinin genel durumlarının iyi olduğunu öğrendikten sonra ekiplere teşekkür ederek, bebeklerine sıkı sıkıya sarıldılar.   

Dumandan etkilenen diğer bina sakinlerinin ilk tedavileri ambulanslarda yapılırken, genel sağlık durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi.

Yangınla ilgili geniş çaplı araştırma başlatıldı.