Kars'ta Azerbaycan Karabağ şehitlerinin fotoğraf sergisi açıldı

Dualar okunarak açılışı yapılana sergide Karabağ Savaşı’nda şehit düşen 2 bin 914 Mehmetçiğin temsili olarak 40 fotoğrafı yer aldı.

Sergide açıklamada bulunan İSBAM Başkanı Prof. Dr. Samir Adıgözelli, “Azerbaycan 44 günlük savaşta kardeş Türkiye'nin gücünü, desteğini hissettik. 44 günde vatan toprakları urunda şehit olan kardeşlerimizin bir kısmının fotoğrafı sergileniyor. Bu çok anlam taşıyor. Onlar bundan böyle dünya durdukça, Azerbaycan durdukça, Türkiye durdukça onlar daime hatırlanacaktır.” dedi.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev ise “Fotoğraf sergisi aslında bütün Türk dünyasının şehitlerinin anısını taşıyor. Bu vesileyle bütün Türk dünyamızın şehitlerini rahmetle anıyorum. Bugün onların sayesinde devletlerimizin ayakta dik durdu. Devletçiliğimizi devam ediyor. İnşallah böyle evlatlarımız oldukça, en değerli varlık olan, canını feda etmeye hazır olan evlatlarımız oldukça devletlerimiz yükselecek, bayraklarımız daime dalgalanacak. Allah bayraklarımızı zirvede dalgalandırsın.” ifadesini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardınan açılışı yapılan sergi gezildi.