Kars'ta Cumhuriyet Bayramı kutlamaları başladı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Kars’ta büyük bir coşkuyla başladı. Kutlama programı kapsamında ilk olarak Hükümet Konağı önündeki Atatürk Meydanı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene Vali ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin, CHP Kars Milletvekili Av. İnan Akgün Alp, protokol üyeleri, kurum yöneticileri, şehit aileleri, gaziler, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Tören, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ziya Polat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Yenilmez tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Etkinlikler, 29 Ekim Pazar günü sabah saat 09.345’de Hükümet Konağı’nda gerçekleştirilecek tebrik töreni ile devam edecek. Saat 10.00’da Hükümet Konağı önünde resmi tören düzenlenecek. Saat 11.00’de kamu kurum ve kuruluşları tarafından hazırlanan Cumhuriyetin 100. yılı sergisi açılacak. Saat 17:45’de ise Fener Alayı yürüyüşü yapılacak. Saat 19.00’da ise Devlet Su İşleri 24. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisinde kabul töreni düzenlenecek.