NAİF ALİBEYOĞLU 24 TEMMUZ GAZETECİLER VE BASIN BAYRAMI MESAJI

Alibeyoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi : "Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurları yasama, yürütme, bağımsız yargı ve bağımsız basındır. Tarafsız, özgür, ilkeli ve basın ahlak kurallarına uyan bir basın toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında önemli bir rol oynamaktadır.

Gazetecilerin vazgeçilmez unsur olarak özgür bir şekilde görevlerini icra etmeleri gerekir. Gazeteciliğin temel şartı, özgür haberciliktir. Ancak ülkemizde son yıllarda gazeteler kuşatılmış; kimi gazeteciler gazeteciliğin onurunu ayaklar altına almışlardır.

Kalemini her an doğrudan yana ve doğru şekilde kullanarak kamuoyunu aydınlatan, bu yolda her an haber peşinde koşan basın çalışanları, halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak da kamusal bir görevi yerine getirmekte ve toplumun sesi olmaktadırlar. Özellikle yerel basın mensuplarımızın, şehrimizin ve halkımızın günlük yaşamını ilgilendiren konularda duyarlı ve özenli bir şekilde haber yapmaları, demokrasimizin sağlıklı işlemesi için önemli bir rol oynamaktadır.

 

Tutuklu gazeteciler derhal serbest bırakılmalı. Katledilen gazetecileri saygı ve minnetle anıyorum.

Saygılarımla…"