Türkiye’nin rotası Kars

İnsanlığın varoluşuyla birlikte önemli medeniyetlere ev sahipliği yaparak ülkemizin en önemli kültür, inanç ve spor merkezlerinden biri olan Kars; İç Kalesi, Hasan Harakani Külliyesi, Tabyaları, Ani Örenyeri, Sarıkamış Kayak Merkezi ve Çıldır Gölü gibi değerleri ile son yıllarda göze çarpan turizm destinasyonlarından biri haline geldi.

Bu ivmeye katkıda bulunmayı amaçlayan Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kars’ı ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçilere rehberlik etmesi amacıyla şehrin gezi programını yayınladı. Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı ve aynı zamanda Ani Arkeolojik Alanı Alan Başkanı/Kazı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Arslan ile yerel araştırmacılardan İbrahim Süleymanoğlu’nun yazarlığını yaptığı kitapçık, içerisindeki fotoğraflar ile de aynı zamanda bir albüm niteliği taşıyor.

Kitapçık hakkında bilgi veren Dr. Arslan, kitapçığın Kars’ın coğrafi durumu ve kısa tarihçesiyle başlayarak özellikle Kars Vadisi olarak da bilinen Kars Kalesi eteklerindeki Osmanlı devri kültür varlıkları ile Ani Örenyeri, Sarıkamış Kayak Merkezi ve Çıldır Gölü gibi önemli merkezleri konu edindiğini söyledi.