Geçici Bakım Evi, yuvaları haline geldi.
Geçici Bakım Evi, yuvaları haline geldi.
Kars Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakım evinde kalan hayvanların titizlikle kontrolleri yapılıyor, besleniyor ve tekrar doğal ortamlarına bırakılıyor.
Kars Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakım evinde kalan hayvanların titizlikle kontrolleri yapılıyor, besleniyor ve tekrar doğal ortamlarına bırakılıyor.
Hava sıcaklığının düşmesi ve soğuk havanın etkili olması nedeniyle sokak hayvanlarının imdadına Kars Belediyesi yetişiyor. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakımevinde görevli personeller, rutin çalışmalarının yanı sıra gelen ihbarları anında değerlendiriyor. Kış mevsiminin etkili olması hava sıcaklığının düşmesi ile Belediye, sokak hayvanlarının korunması ve yiyecek ihtiyaçlarının karşılanması hususunda gerekli hassasiyeti gösteriyor. Sağlık işleri ekipler barınma, yiyecek ve su sıkıntısı yaşayan hayvanları tespit ederek hayvan barınağına götürüyor. Burada rehabilite edilen hayvanların kısırlaştırma ve parazit aşıları yapılıyor. Ekipler, yaptıkları bu çalışmanın yanı sıra Kars’ta belirli bölgelerde sokak hayvanları için yem bırakarak sokak hayvanlarının aç kalmamasını sağlıyor.
Kars Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Bakımevi görevlileri zorlu kış şartlarında bakıma muhtaç sokak hayvanlarını sahipsiz bırakmayarak sorumluluk bilinci ile hareket ediyor. Tedavi ve bakım ihtiyacı olan hayvanlar barınağa getirilerek koruma altına alınıyor. Hayvanların görevli Veteriner hekimlerince tedavi ihtiyaçları gideriliyor ardından kısırlaştırma ve parazit aşıları yapılıyor.
Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Veteriner Hekimi Didem Şimşek, hayvanların rehabilite ve kısırlaştırma süreci ile ilgili şu bilgileri verdi. “Bakım ve Rehabilitasyon merkezimizde dişi ve erkek hayvanların kısırlaştırma çalışmasını yaptıktan sonra aşılamasını ve paraziter ilaçlarını uyguladıktan sonra yaşamına ve doğal ortamına geri bırakıyoruz. Kısırlaştırmasını yapmış olduğumuz hayvanların kulak küpelerini takıyoruz ve mikroçip takıp daha sonra iyileşme sürecini takip etmekteyiz dedi.”
Kars Belediyesi Sağlık İşleri Müdür Vekili, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Reşat Tazegül Kars Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi çalışmaları hakkında şunları söyledi. Kars Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezimizde yüze yakın hayvanımız bulunmakta. Burada hayvanlarımızın bakım, tedavi, kısırlaştırma ve parazitsel ilaç bakımları yapılmaktadır. Bu çalışmaların yanı sıra hayvanların kuduz aşılarını da yapmaktayız. Bu çalışmalar sonucunda hayvanların kulak küpeleri ve çip takılarak sisteme kayıt altına alınarak sistem üzerinden izlenmektedir. Tazegül, hayvan barınağında bulunan hayvanların sahiplendirme işlemleri de yapılmaktadır. Bu çalışmalarımızla birlikte barınağımızda yavru köpekler de bulunmakta. Bu yavruların da bakımı yine ekiplerimizce sürdürülmektedir. Burada bulunan hayvanlarımız guruplar şeklinde ayırmaktayız, küçük yavrular ayrı bir bölümde, yetişkinler ise ayrı bir bölümde saklanmakta. Rehabilitasyon ve Bakım Merkezimizde 1 Veteriner Hekimi, 1 Teknisyen ve 4 Yardımcı personel görev yapmakta. Hayvanlarımızın gıda ihtiyacını ise, Kamu Kurum Kuruluşlarının yemek hanelerinden çıkan yemek artıkları ile Askeri kışlalarımızın yemek haneleri ile Kars Belediyesi tarafından alınan mama ve yiyecekler ile karşılamaktayız. Ayrıca ilimiz sınırları içerisinde 30 ayrı noktada hayvanlarımız için oluşturduğumuz beslenme noktamız bulunmaktadır. Bu beslenme noktalarımıza düzenli şekilde mama ve su bırakılarak hayvanların ihtiyaçları giderilmektedir. Yine kuşlar içinde arpa ve buğday bırakmaktayız dedi.